Ερασιτεχνικό site φίλων του

 ΗΡΑΚΛΗ

Δοκιμαστική περίοδος λειτουργίας

                                                                                     

Τελευταία ενημέρωση 20/03/2008 21:50

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ... ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ.     ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑΑΑΑ

 

Προς κ. Σπανουδάκη και κ. Οικονομίδη : ... (11/03/07 01:40)

Μοιάζει άσχετο αλλά δεν είναι. Παραθέτουμε σήμερα την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο προπονητής του Πανιώνιου, κ. Λίνεν. Γιατί το κάνουμε; Γιατί αυτός ο κύριος λέει όλα όσα θέλει να ακούσει ο οπαδός - φίλαθλος, αλλά κανείς εδώ στην Θεσσαλονίκη δεν έχει τα κότσια να τα πει και κυρίως να τα εννοεί. Τι καλά που θα ήταν να είχαν τέτοια αντίληψη και στον δικό μας σύλλογο οι υπεύθυνοι. Διαβάστε την συνέντευξη, αξίζει τον κόπο.

Το χρωματιστό κείμενο μέσα στις παρενθέσεις είναι δικό μας. Δικές μας επίσης είναι και οι επισημάνσεις με έντονα γράμματα.

Η συνέντευξη δόθηκε στις 9/3/07 και η αντιγραφή έγινε από το site του Πανιώνιου www.pgss.gr. Αξίζει να την διαβάσετε όλη.

 

(για την περίπτωση Ενσαλίβα και την πιθανή μετακίνηση του στην ΑΕΚ)

Την ύπαρξη της ρήτρας στο συμβόλαιο του Ταμ (Ενσαλίβα), την έμαθα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Δεν ήμουν παρών όταν υπέγραψε το συμβόλαιο. Ήταν ένα λάθος. Γιατί να βελτιώσω και να χτίσω σε έναν παίκτη ο οποίος θα φύγει μετά από ένα χρόνο; Οι συνομιλίες με τον Ταμ πήγαιναν πολύ καλά μέχρι προχτές που τον ρώτησα εγώ ο ίδιος τι γίνεται. Εκείνος ήταν σίγουρος ότι θα φύγει και αυτή την απόφαση φυσικά δεν την πήρε τις τελευταίες ημέρες. Εμείς από το Δεκέμβριο πιστεύαμε ότι θα μείνει. Απογοητεύτηκα που το έμαθα έτσι. Θα προτιμούσα να με ενημερώσει ο ίδιο έτσι ώστε να καταφέρω να βρω κάποιον αντικαταστάτη για την επόμενη χρονιά. Εμείς προσπαθούμε να χτίσουμε μια ομάδα και όχι να γίνουμε το φυτώριο άλλων ομάδων (σε αντίθεση με μας ...).

Πρέπει να δείχνουν περισσότερο σεβασμό σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο (σας θυμίζω, μιλά ο Γερμανός Λίνεν που ήρθε το καλοκαίρι και λέει ο "ιστορικός" σύλλογος!!!). Η ΑΕΚ είναι πνιγμένη στα χρέη και πρέπει να νιώθουν πολύ τυχεροί που βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. Αυτό όμως δεν τους δίνει το δικαίωμα να ταράζουν τις ισσοροπίες στις άλλες ομάδες. Αν ήταν κύριοι θα μας τηλεφωνούσαν, θα μας ενημέρωναν πως είναι γνώστες της εν λόγω ρήτρας και κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού θα κατέθεταν το ποσό που προβλέπεται για αποκτήσουν τον παίκτη. Δεν θα προσπαθούσαν υποχθόνια να τον κλέψουν από εμάς. Εγώ μπορώ να πάρω τον Νικολαϊδη τηλέφωνο και να του ζητήσω τον Λυμπερόπουλο ή να βγω στις εφημερίδες και να πω ότι από την στιγμή που ο Ενσαλίβα θα πάει στην ΑΕΚ, ο Ζήκος δεν θα παίζει και να τον πάρω στον Πανιώνιο; Μπορώ και εγώ να τηλεφωνήσω κατευθείαν στον μάνατζερ του Ζήκου ή όποιου άλλου παίκτη και να εκδηλώσω το ενδιαφέρον του Πανιωνίου χωρίς να το ξέρει η ομάδα του. Δεν είναι όμως αυτή η σωστή μέθοδος.  Θα πρέπει να δείχνουν ότι βρίσκονται σε ένα οργανωμένο (πως είπατε ;!) πρωτάθλημα και όχι μέσα σε μια ζούγκλα που ο καθένας κάνει ότι θέλει.

 Θα ήταν ηλίθιο να φτιάχνουμε παιχταράδες και μετά να τους δίνουμε στις ανταγωνιστικές ομάδες (οι τσέπες των προέδρων μας άλλα λένε). Είναι πραγματικά ηλίθιο. Αξίζουμε περισσότερο σεβασμό (ο Πανιώνιος, μην ξεχνιέστε...). Δεν μπορεί όποιος θέλει να έρχεται στο Πανιώνιο και να ζητάει όποιον παίκτη θέλει και εμείς να τον δίνουμε έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει άλλος παίκτης από τον Πανιώνιο, χωρίς να πάρουμε τα ανταλλάγματα που εμείς θέλουμε.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι σίγουρος ότι ο παίκτης θα φύγει. Δεν μπορώ να ξέρω όμως αν θα πάει σίγουρα στην ΑΕΚ. Μπορεί να κάνει χρήση της ρήτρας του και να μείνει ελεύθερος. Δεν είναι όμως σωστό να το μαθαίνω έτσι.

(και το καλύτερο από όλα ...) Πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας μας και να τους διαβεβαιώσουμε ότι τέτοιο λάθος δεν θα ξανακάνουμε στο μέλλον.


Τιμωρία Ενσαλίβα

Εγώ είμαι προπονητής. Δεν είμαι σε θέση να τιμωρώ κανέναν. Αν η διοίκηση αποφασίσει την τιμωρία του τότε είναι δικό της θέμα. Εγώ απλά ετοιμάζω την ομάδα για τα παιχνίδια που έρχονται.

Αρχική.

 

 

Επιστροφή στην αρχική